Wanneer kies ik voor een PVC plak vloer?

Kies je voor een PVC vloer dan heb je de keuze uit plak of klik PVC. Een plak vloer zegt het al, dit is een permanent hechtende PVC vloer. Als je deze gaat leggen is het belangrijk om een vlakke ondervloer te hebben. Alleen dan creëer je het beste resultaat. Door je ondervloeren eerst te egaliseren en uit te vlakken ben je verzekerd van een stijlvolle vloer.

 

Waar moet je rekening mee houden bij een PVC plakvloer?

Is jouw droomvloer een PVC plakvloer? Dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Als eerste kun je het leggen van een nieuwe PVC plakvloer het beste overlaten aan experts. Ten tweede is dit type PVC vloer dunner dan andere soorten en kan direct op een geëgaliseerde ondergrond worden gelegd voor een gelijkmatige uitstraling. Bovendien ben je niet beperkt tot één richting. De planken kunnen in elke gewenste richting worden gelegd. En wist je dat de lijmvariant PVC vloer de warmte nog beter zal geleiden dan een klikvariant? Hierdoor is het uitermate geschikt voor vloeren met vloerverwarming of -koeling. 

Handig om te weten

Kies je voor een PVC plakvloer? Dan zijn er een aantal zaken handig om van te voren te weten.

Waterbestendig

Deze vloeren zijn waterbestendig. Dat betekent dat je plak PVC ook gerust in een vochtrijke omgeving kunt leggen, zoals bijvoorbeeld je keuken of een badkamer.

Let op! Het is niet verstandig de vloer te gebruiken onder bijvoorbeeld de douche zelf. 

Krachtpatser

Wordt de vloer intensief gebruikt? Lopen er dagelijks meerdere gezinsleden overheen? Geen probleem, een plakvloer is een echte krachtpatser. Deze vloeren kunnen uitvoerig gebruik goed verdragen, zonder dat je hier (blijvend) schade van kunt zien.

Vloerverwarming

Altijd warme voeten en een aangenaam binnenklimaat. Doordat een plak PVC vloer slechts een dikte heeft van 2.5 mm is de warmte geleiding uitstekend. En dat biedt optimaal comfort voor jou!

Structuur toplaag

De vloeren van MyFloor hebben een lichte structuur met een antislip toplaag. Daarom zijn ze ook zeer geschikt voor een badkamer. Je verkleint de hiermee kans op uitglijden.

Schoonmaakvriendelijk

Een glas rode wijn over de vloer? Kinderen die op de vloer een tekening maken? Geen probleem, met een plak PVC vloer kun je dit allemaal heel gemakkelijk verwijderen en reinigen.

Huisdierproof

Dankzij de extreem sterke toplaag zijn de plakvloeren van MyFloor ook zeer geschikt voor huisdieren.

Geen gifstoffen

Bij de productie van de vloer wordt geen gebruik gemaakt van giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde of zware metalen.

Duurzaam

De vloer gaat niet alleen (gegarandeerd) jaren mee, de vloerlagen zijn ook afzonderlijk her te gebruiken. Dit geeft de vloer een zeer duurzaam karakter.

Gecertificeerd

De vloeren zijn uitvoerig getest en voorzien van CE-, ISO9001- en ISO14001-certificering. Veilig en betrouwbaar dus!

PVC plank

De PVC verlijmde plank bestaat uit een basis van flexibel PVC. Op de basis laag ligt de zogenaamde printfilm met het design. De bovenste laag is de slijtlaag met een voelbare of realistische hout- of steenstructuur, voor een natuurlijk effect.

Hoe is een PVC plakvloer opgebouwd?

Wat is beter? Een plak PVC of klik PVC vloer?

Voor beide type PVC vloer zijn voordelen en nadelen te benoemen. Zo is een klik PVC vloer makkelijk te vervangen of mee te verhuizen. En een plak PVC vloer is aan de andere kant aantrekkelijker in combinatie met vloerverwarming, omdat deze dichter op de ondervloer zit. Daarnaast kun je een plak PVC vloer in elke richting tegen elkaar aan leggen omdat er geen klikverbinding aan zit. Welke optie is voor jullie woning het beste?

Advies van MyFloor

Beslissen tussen klik- en plak PVC vloeren voor je huis kan moeilijk zijn. Beide opties hebben verschillende voor- en nadelen die je in overweging moet nemen voordat je een definitieve beslissing neemt. Als je nog steeds niet zeker weet welk type PVC vloer het beste is voor jouw woning en wensen, neem dan vandaag nog contact met ons op. Ons team van deskundigen adviseert je graag over de beste optie voor jouw huis.