Vloerverwarming en PVC vloer

Vloerverwarming en PVC vloer

Vloerverwarming voor PVC vloeren is altijd een goed idee. Je houdt je huis warm en behagelijk, zonder dat je radiatoren nodig hebt. Waar traditionele methoden om je huis te verwarmen veel energie kosten, zul je dat met vloerverwarming veel minder doen. PVC vloeren zijn bij uitstek geschikt voor vloerverwarming, omdat het materiaal compatibel is met de warmte. Bovendien zal de vloer nauwelijks uitzetten of inkrimpen door temperatuursveranderingen. Lees hieronder meer voordelen van vloerverwarming, hoe je de vloerverwarming moet verwerken onder een PVC vloer en waar je allemaal aan moet denken.

Heb je op voorhand vragen over vloerverwarming bij een MyFloor PVC vloer? Neem dan contact op of plan een gratis adviesgesprek met een MyFloor medewerker.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

In de inleidingen benoemde we het al. Vloerverwarming is ideaal om een woonruimte te verwarmen, maar wist je dat het ook kunt gebruik als vloerverkoeling? Een MyFloor PVC vloer is warmtegeleidend, waardoor de warmte goed door de vloer heen komt en de vloerverwarming minder energie hoeft te verbruiken. PVC vloeren zijn relatief dun, hierdoor wordt de warmte makkelijk doorgelaten en hebben dus een lage warmteweerstand. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige warmte in het hele huis - geen koude plekken meer in bepaalde kamers dus! Je hebt gegarandeerd in je hele huis optimaal comfort.

Hoe verwerk je een PVC vloer?

Ben je klaar om je woning te voorzien van luxe vloerverwarming? Voordat je geniet van de warmte via de nieuw geïnstalleerde buizen, moet je ervoor zorgen dat ze vakkundig worden gevuld in gefreesde sleuven in de bestaande ondergrond. Vergeet niet dat dit na het leggen gemiddeld 24 uur moet drogen. Ondertussen moet de temperatuur in de ruimte minimaal 18°C zijn. Daarna kun je beginnen met het leggen van jouw nieuwe PVC vloer. Hoe je de PVC vloer verwerkt? Dat lees je in de MyFloor verwerkingsvoorschriften.

Lees hier het verwerkingsvoorschrift van:

MyFloor plak PVC vloeren

MyFloor klik/click PVC vloeren

Na installatie vloerverwarming rustig opstarten

Heb je de vloerverwarming en je nieuwe PVC vloer gelegd? Dan ga je langzaam, in ongeveer 21 dagen, de vloerverwarming opstarten naar de maximale temperatuur. Wat de maximumtemperatuur is en de lengte van de opstartperiode kan verschillen per vloer. Overleg daarom altijd met jouw vloerverwarmingsinstallateur. Te snel opstarten op een te hoge temperatuur kan namelijk tot scheuren en vervormingen van de vloer leiden. Om schade te voorkomen, mag de oppervlaktetemperatuur van de vloer nooit boven de 28°C komen. Mocht de vloertemperatuur boven de 28°C komen, dan dient de watertemperatuur niet verder te worden verhoogd en moet direct de afkoelcyclus worden ingezet. Schakel eventueel ook de hulp in van jouw vloerverwarmingsinstallateur.

Let op! De watertemperatuur en oppervlaktetemperatuur zijn twee verschillende dingen. Vraag daarom altijd om advies bij jouw vloerverwarmingsinstallateur. De temperatuur is te regelen bij het verdeelstuk voor de toevoer en zet de kamertemperatuur thermostaat op 20 graden.

Het opstartprotocol van vloerverwarming

Om je een idee te geven van het opstartprotocol van de vloerverwarming hebben we een schema opgezet. Omgevingstemperatuur:

  • Dag 1: +1°C
  • Dag 2: +1°C
  • Dag 3: +1°C
  • Dag 4: +1°C
  • Dag 5: +1°C
  • Dag 6: +1°C
  • Dag 7: +1°C
  • Dag 8: +1°C
  • Dag 9: +1°C
  • Dag 10: Doorgaan tot max. van ongeveer 30°C. In de winter kan de temperatuur iets hoger worden gezet, maar de vloer mag nooit boven de 28°C komen.

Advies van MyFloor

Er zijn veel redenen om vloerverwarming voor je huis te overwegen. Het is vooral heel comfortabel, efficiënt en je kunt op de lange termijn geld besparen. MyFloor is gespecialiseerd in PVC vloeren die compatibel zijn met vloerverwarmingssystemen, dus ben je geïnteresseerd in vloerverwarming onder je nieuwe PVC vloer? Wij helpen je graag. Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek om meer te weten te komen over vloerverwarming.