Acclimatiseren

PVC vloer acclimatiseren 

Voordat je jouw nieuwe PVC gaat (laten) leggen is het belangrijk dat deze went aan de ruimte waarin de vloer wordt gelegd. Het is namelijk een levend materiaal, dat kan reageren om de temperatuur en invloeden van een kamer. Wij adviseren daarom om de ruim twee dagen te acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd wordt.

Een PVC vloer acclimatiseren, waarom is dat belangrijk?

Het acclimatiseren van een PVC vloer is een belangrijke stap, die vaak over het hoofd wordt gezien. Een juiste acclimatisering zorgt ervoor dat de PVC planken of tegels niet of nauwelijks meer uitzetten of inkrimpen. Als je niet voor het leggen de PVC vloer acclimatiseert, dan is de kans op dure reparaties en een hoop ontevredenheid over je vloer erg groot. Helemaal niet nodig! Acclimatiseer je altijd even je PVC vloer, je voorkomt hiermee veel problemen en staat niets meer in de weg om onbezorgd te genieten van je net nieuw gelegde vloer.

Hoe acclimatiseer ik mijn PVC vloer?

De PVC vloer moet minimaal 48 uur voor het leggen in geopende verpakking acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd wordt. Het beste is om de pakken horizontaal met ruimte ertussen neer te zetten. Let op dat je ze nooit overeind tegen een wand zet. Dan heb je kans dat de planken of tegels doorbuigen. Daarnaast is het aan te raden om de temperatuur van de ruimte tussen de 18 en 24 graden te houden. Als laatste is het verstandig om de luchtvochtigheid van de ruimte te controleren. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%.

Wat zijn de voordelen van het acclimatiseren van mijn PVC vloer?

Ondanks dat het acclimatiseren van je PVC vloer dus even tijd kost, is het wel dé manier om te zorgen dat je vloer helemaal naar wens gelegd wordt én dat hij langer meegaat. Je voorkomt de nadelige effecten zoals krimp en uitzetting van je nieuwe PVC vloer. Door het materiaal te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving geef je het een beetje extra liefde, wat zal resulteren in een vloer van betere kwaliteit waar je jarenlang plezier van zult hebben. Het acclimatiseren van je PVC vloer is een essentiële stap om het meeste uit je investering te halen. Geloof ons, het is de moeite waard!

Heb je vragen over het acclimatiseren van een PVC vloer? Stel hem gerust aan onze specialisten.