Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan snel contact met ons op.

Contact

Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken via Whatsapp, email, telefoon en een digitale afspraak voor een gratis vloeradvies. Bekijk onze contactpagina voor alle mogelijkheden!

Op dit moment hebben we nog geen showroom. We zijn in gesprek met een landelijke retailer om op meerdere locaties in Nederland ons assortiment te presenteren. Je kunt onze vloeren wel van dichtbij bekijken door een gratis vloerstaal te bestellen. Van ons gehele assortiment kun je een voorbeeld bestellen. Kies er maximaal drie uit en ze worden zo snel mogelijk bij je thuisbezorgd.

Dat is vervelend. Wil je jouw klacht in een mail toelichten? Je kunt deze mail naar info@myfloor.nl versturen. We zullen je klacht zo snel mogelijk oppakken.

Gratis stalen

Je mag in totaal van 3 PVC vloeren een gratis staal aanvragen. Bij MyFloor vind je de top 20 PVC vloeren van Nederland. Wij hebben die eerste selectie dus al voor jou gedaan, nu is het aan jou de taak om aan de hand van de vloerstalen een keuze te maken. De stalen hoeven niet retour.

Onze collectie is zoals je weet samengesteld uit de mooiste vloeren die leverbaar zijn in Nederland. Dit kan betekenen dat je stalen door één of meerdere leveranciers wordt toegestuurd. Indien je de stalen langer dan 4 werkdagen geleden hebt besteld, dan horen we dat graag. Wij zullen dan gelijk gaan kijken wat er niet goed gaat. We zorgen er alsnog voor dat je alle stalen ontvangt.

Neem contact met ons op en wij gaan voor je aan de slag!

Ja, als je een staal bij ons besteld hoef je daar niet voor te betalen en je hoeft ze ook niet retour te sturen. Uit ons assortiment vloeren mag je maximaal drie gratis vloerstalen bestellen.

De gratis PVC vloerstalen verschillen in afmeting, maar ze zijn allemaal groot genoeg om een goed beeld te krijgen van de kleur, structuur en kwaliteit. Met de stalen kun je in alle rust thuis beoordelen wat jij van de vloer vindt. Past het bij je meubels? De kleuren op de muur?

Voel de vloer, de echtheid en kijk wat de gekozen stalen doen in dag- en avondlicht.

Mocht je toch nog twijfels of vragen hebben, plan dan een gratis vloeradvies in en wij gaan je helpen met het beantwoorden van al je vragen.

Nee! Alle MyFloor stalen worden in een mooie doos verzonden die precies door de brievenbus kan. Je hoeft dus niet thuis te blijven voor de bezorging van een gratis vloerstaal.

Ja, je mag alle gratis vloerstalen die je bestelt hebt bij MyFloor houden. Je hoeft ze dus niet retour te sturen. Je kunt ze gebruiken voor het uitzoeken van gordijnen, verf en ga zo maar verder…

Heb je een vloerstaal ontvangen die voldoet aan jouw wensen? Top, dan kun je de QR code op de staal scannen. Die stuurt je direct naar de desbetreffende vloer op onze website.

Daarna kun je eenvoudig het juiste aantal pakketten bestellen door de vierkante meters in te vullen. Weet je het nog niet helemaal zeker? Plan dan een gratis vloeradvies gesprek met één van onze specialisten.

Dat is geen probleem. Je hoeft de staal niet retour te sturen.

Het kan natuurlijk dat je een vloer wilt die net wat lichter of donkerder is. Kijk daarom vooral naar de andere vloeren uit onze selectie. En denk je dat die ene vloer er niet tussen zit? Plan dan een gratis vloeradvies in en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Bestellen

MyFloor biedt een veilige betaalomgeving. Je online betaling wordt afgewerkt door Mollie, waarbij wij je diverse betaalmethoden aanbieden. Je kunt bij ons betalen via:

iDEAL, creditcard, overboeking per bank en achteraf betalen (Klarna).

Let op, indien je kiest voor de methode ‘overboeking’, dan wordt je bestelling verwerkt zodra de betaling door ons is ontvangen.

Als je in het buitenland woont en je hebt bij MyFloor een droomvloer gevonden, dan kun je contact opnemen met ons. Stuur onze klantenservice een mail via info@myfloor.nl en we helpen jou graag verder op weg.

Voor een zakelijke bestelling bij MyFloor vragen we je graag even contact op te nemen met onze klantenservice via info@myfloor.nl. Dan helpen we je graag op weg.

Dat vinden we natuurlijk erg jammer. Als je wilt annuleren kunnen we je verwijzen naar onze algemene voorwaarden. Indien onduidelijk, graag even contact opnemen met onze klantenservice via info@myfloor.nl en we helpen jou graag verder op weg.

Dat is afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte en het snijverlies. Wij hebben geprobeerd het je zo makkelijk mogelijk te maken. Ga naar de vloer die je wilt bestellen, vul bij bestellen het aantal m2 in van de ruimte en wij berekenen wat je nodig hebt inclusief het snijverlies. Dat ronden we af op het aantal volle pakken PVC tegels of planken.

Heb je aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op of plan een gratis vloeradvies gesprek.

Dat klopt helemaal. Bij een PVC visgraat vloer heb je bijvoorbeeld meer snijverlies dan bij een rechte plank. Het gemiddeld aantal snijverlies hebben wij al voor je berekent.

Je hoeft alleen het aantal m2 van de ruimte in te vullen en het snijverlies wordt automatisch berekend.

Bij twijfel, aarzel dan niet en neem contact op door bijvoorbeeld een adviesgesprek in te plannen. Samen zorgen we er dan voor dat je tevreden bent en de juiste aantal m2 geleverd krijgt.

Heb je veel kleine ruimtes dan kan het zijn dat je meer snijverlies hebt dan gebruikelijk. Snijverlies betekent het afval van afgesneden PVC planken of tegels waar je niks meer mee kunt.

Wij hebben op onze site het gemiddelde snijverlies alvast voor je ingevuld. Denk je toch meer pakken PVC nodig te hebben dan kun je het percentage snijverlies eenvoudig zelf aanpassen.

Bij twijfel, aarzel dan niet en neem contact op door bijvoorbeeld een adviesgesprek in te plannen. Samen zorgen we er dan voor dat je tevreden bent en de juiste aantal m2 geleverd krijgt.

Dat is geen enkel probleem. Als je teveel PVC planken of tegels hebt besteld kun je deze naar ons retourneren. We adviseren je wel om in ieder geval één pak als reserve te houden, voor als er onverwacht toch iets mocht gebeuren.

Dat is geen enkel probleem. Je kunt je bestelling aanpassen zolang je bestelling nog niet geleverd is. Wil je een aanpassing doorgeven? Neem dan contact met ons op en wij proberen dit zo snel mogelijk voor je te regelen. Je bestelde artikelen zullen indien mogelijk tegelijkertijd geleverd worden.

Heb je een vloer bij ons besteld dan ontvang je van ons een orderbevestiging per mail. Komt deze niet aan? Kijk dan voor de zekerheid ook je spam inbox. Heb je de mail echt niet ontvangen? Dan vragen we je contact op te nemen met ons.

Wij selecteren onze top 20 vloeren op kwaliteit, zodat jij er zo lang mogelijk van kunt genieten. Daarom geven we ook minimaal 20 jaar garantie op onze vloeren. Bij sommige vloeren geven we zelfs meer dan 20 jaar garantie.

Er zijn enkele voorwaarden aan die garantie verbonden. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je zelf de vloer gaat leggen. Dan kunnen we geen garantie geven op de ondervloer en de legwijze van de PVC vloer. Voor meer informatie kun je gerust contact met ons opnemen.

Jazeker. De factuur die je van ons ontvangt is tevens je garantiebewijs. Wanneer je graag aanspraak wil maken op garantie, dan zullen we naar een kopie van je factuur vragen.

Verzending

De gemiddelde levertijd van een PVC vloer van MyFloor is twee tot vijf werkdagen, als de vloer op voorraad is. Heeft jouw vloer een afwijkende levertijd, dan zullen we dat met je overleggen.

Wij zorgen ervoor dat je een bevestiging krijgt van de leverdag zoals gezamenlijk besproken.

De verzendkosten van een PVC vloer zijn afhankelijk van het aantal bestelde m2 en het afleveradres. Alle informatie rondom bezorgen en de bijbehorende kosten kun je hier terugvinden.

Alle informatie rondom bezorgen in België en de verzendkosten kan je hier terugvinden.

Retourneren en ruilen

Een vloer retourneren is mogelijk. Klik hier voor meer informatie aangaande retouren. Staat hier niet de informatie die je zocht? Dan vragen we je contact op te nemen met onze klantenservice via info@myfloor.nl. Dan zullen we via deze weg verder helpen.

Als de zending retour is aangemeld bij onze leverancier, dan zullen wij het aankoopbedrag (minus de transportkosten heen- en retour) binnen één werkdag overmaken naar jouw bankrekening.

Vragen over vloeren

Een SPC-vloer is een stenen vloer die alle voordelen van laminaat, pvc of keramische vloeren in één combineert. Een Spc-vloerplank bestaat uit de volgende lagen:

1. UV-coating laag (dikke slijtlaag) van 0,55 mm;

2. Bovenlaag (decor); deze bepaalt de uitstraling (kleur hout);

3. Kalksteen laag (kern van de plank);

4.IXPE-laag (ondervloer).

Dit is niet per se nodig. Het aller belangrijkste is dat de constructievloer vrij is van oneffenheden. Bekijk voor zowel bij een PVC klikvloer als een PVC plakvloer van te voren goed naar de verwerkingsvoorschriften.

Onze vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Onze vloeren zijn volledig waterbestendig en kunnen dus ook in de badkamer toegepast worden, behalve het natte gedeelte (zoals de douche).

De vellingkant van een PVC plank is het schuine kantje aan de zijkant van de plank.

Inmeten

Je meet de lengte en de breedte van de ruimte op. Vervolgens bereken je de lengte x de breedte. De uitkomst hiervan is het aantal vierkante meters van deze ruimte. Dat aantal vul je vervolgens in bij onze rekenmodule bij de desbetreffende vloer. Ons bestelsysteem rekent automatisch uit hoeveel pakken PVC je nodig hebt, inclusief het snijverlies.

Heb je meerdere ruimtes waar je dezelfde vloer in wil leggen? Dan bereken je van alle ruimtes de vierkante meters en telt deze bij elkaar op.

Mocht het zo zijn dat je na overleg met ons er niet uitkomt dan maken we een afspraak en komen bij je langs om de vloer in te meten en al je overige vragen te beantwoorden.

Legservice

Wij hebben een netwerk van vakkundige leggers door heel Nederland. Voor het leggen van een PVC vloer op één van de Waddeneilanden is het verstandig even contact met ons op te nemen.

Indien de bestelde vloer op voorraad is, wordt deze tussen de 5 en 7 werkdagen bezorgd. Zit er meer spoed achter? Dan vragen we je om direct bij het bestellen om contact met ons op te nemen. We zullen samen kijken naar een passende oplossing.

Dat raden wij niet aan. Het is niet verstandig om een verlijmde PVC vloer zelf te gaan installeren. Je ondervloer moet namelijk helemaal vlak zijn. Bovendien moet het ook blijvend droog, druk en trekvast zijn. De ondervloer moet geëgaliseerd worden en geschuurd voordat je kunt gaan verlijmen. Dit vraagt meestal om vakkundige handelingen.

Voor een mooi resultaat is het verstandig dit te laten doen door onze legservice.

Klik hier voor meer informatie.

Als je geen twee linkerhanden hebt is het geen enkel probleem om zelf je klik PVC vloer te leggen. Zorg er goed voor dat de ondervloer vlak is en dat de legwijze van de PVC vloer goed wordt uitgevoerd. Op zelf uitgevoerde installatie geven wij geen garantie. Het risico en de garantie komt dan bij jezelf te liggen.

Tip: zorg ervoor dat je ondervloer vlak, blijvend droog, druk en trekvast is.

Klik hier voor meer informatie.

Bij een verlijmde PVC vloer gaan wij de vloer, voordat hij wordt geëgaliseerd, eerst primeren.
Vervolgens gaan wij de vloer maximaal 3mm egaliseren. Je mag nu zo'n 8 uur niet de ruimte betreden. Daarna wordt de geëgaliseerde vloer eerst mooi vlak geschuurd voor we beginnen met het verlijmen van de PVC vloer van MyFloor. Tijdens het leggen wordt de vloer gewalst zodat de lijmlaag goed gaat hechten.

Na installatie mag je de vloer meteen betreden en kun je beginnen met inrichten.

Let wel op dat bij vloerverwarming eerst het opstartprotocol moet worden uitgevoerd voordat je de verwarming gaat gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over het opstartprotocol voor vloerverwarming.

Als je ervoor kiest om een klik PVC vloer van MyFloor door ons te laten leggen dien je er zelf goed voor te zorgen dat de ondervloer vlak en er geen oneffenheden zijn. Bij het leggen van een klik (click) PVC vloer zijn wij niet verantwoordelijk voor de ondergrond.

Al onze klik PVC vloeren zijn al voorzien van een geïntrigeerde IXPE ondervloer. Deze ondervloer zorgt voor een uitstekende demping en vlakt voor het oog niet zichtbare oneffenheden uit.

Ben je zelf een beetje handig en geduldig dan kunnen wij met een gerust hart zeggen dat je de vloer zelf kunt gaan leggen.

Je oude vloer kunnen wij meestal snel en netjes verwijderen. Het is voor ons montageteam makkelijk om dit van te voren te weten. Neem daarom contact met ons op en vraag een offerte aan.

Dit is geen probleem. Ons legservice team kan dit voor je regelen. Neem contact met ons op en vraag een offerte aan.

Verzending

Wij kunnen al onze vloeren leveren binnen 3 werkdagen mits deze vloer op voorraad is. Heb je de PVC sneller nodig? Of liever een datum in de toekomst? Neem dan gerust contact met ons op.

Alle orders met een orderwaarde boven de € 500,00 euro leveren wij gratis in Nederland. Klik hier voor alle informatie omtrent bezorging en verzendkosten.

MyFloor bezorgt ook in (Nederlandstalig) België. Klik hier voor alle informatie omtrent bezorging richting België.

Voor het veranderen en het inplannen van een nieuwe bezorgafspraak kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Wij houden je persoonlijk op de hoogte van de actuele leverdatum, levertijd, legservice en alle overige handige informatie. Zodra je order is verzonden ontvang je bovendien een mail met daarin een dagdeel en tijdsindicatie wanneer de chauffeur bij je langs komt.

Ja, op de afgesproken datum wordt de vloer bij je afgeleverd. Om de aflevering te bevestigen vraagt de chauffeur om een handtekening.

Daarnaast is het belangrijk dat PVC zo snel mogelijk naar binnen moet. Het liefst naar de ruimte waar het gelegd gaat worden om alvast te acclimatiseren.

Onderhoud

Al onze vloeren zijn eenvoudig te onderhouden. Klik hier voor tips voor onderhoud en het voorkomen van beschadigingen. Denk bijvoorbeeld aan een deurmat neer te leggen bij de ingang. Zo loop je niet al het vuil van buiten mee naar binnen en blijf je vloer schoon en mooi.

Daarnaast adviseren wij altijd de juisten onderhoudsproducten te gebruiken. Iedere PVC vloer heeft om de zoveel tijd extra aandacht nodig in de vorm van onderhoud. Daarvoor zijn speciale producten voor te krijgen. Welke jij nodig hebt is afhankelijk van de vloer, de materialen etc. Daarom adviseren wij je de website van James te raadplegen.

Ja dat kan. Er zijn verschillende manieren om een PVC vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Je kunt er natuurlijk zo min mogelijk op lopen, maar dat is geen optie. Goed onderhouden is wel mogelijk. Hoe onderhoud je een PVC vloer het beste? MyFloor geeft je een aantal handige en praktische tips om je vloer goed te onderhouden en het voorkomen van beschadigingen. Zo blijft de vloer als nieuw en kun je extra lang genieten van je PVC vloer.

Daarnaast raden wij het gebruik van goede onderhoudsmiddelen aan. James geeft je alle informatie over bescherming en onderhoud van je mooie MyFloor PVC vloer. Klik hier voor meer informatie over deze PVC onderhoudsmiddelen.

De kans dat een vloer verkleurd is aanwezig. Na verloop van tijd verkleurd namelijk alles wat aan Uv-straling van het zonlicht wordt blootgesteld. Dus ook een vloer. Een PVC vloer van MyFloor kan op lange termijn verkleuren als deze langdurig is blootgesteld aan zonlicht. Wil je dit zoveel mogelijk voorkomen? Gebruik dan goede zonwering, waardoor de kans dat het zonlicht de vloer langdurig bereikt zo klein mogelijk wordt.

Geen enkele vloer is 100% krasvrij. Of je nu een laminaatvloer hebt liggen, parket, stenen of een PVC vloer van MyFloor. Op alle soorten vloeren is de kans op krassen aanwezig. Er zijn wel verschillende mogelijkheden om de kans op krasjes te minimaliseren. Klik voor nog meer tips voor onderhoud en voorkomen van beschadigingen.