Onderhoud

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Zo lang mogelijk genieten van je net gelegde PVC vloer. Niet op lopen is geen optie, maar goed onderhouden wel! Hoe onderhoud je een PVC vloer het beste? MyFloor geeft je een aantal handige en praktische tips om je vloer goed te onderhouden en het voorkomen van beschadigingen. Zo blijft de vloer als nieuw en kun je extra lang genieten van je PVC vloer.

Wat is de beste manier om je PVC vloer te onderhouden?

Lees hier de tips van MyFloor

Tip 1: Een deurmat

Leg een deurmat in huis, zodat je vuil en vocht zoveel mogelijk op de mat achterlaat. Het voorkomt niet alleen dat je viezigheid mee het huis inneemt, het verlengt tevens de levensduur van je vloer. Bovendien hoef je minder vaak schoon te maken, wat natuurlijk een heel fijn bijkomend voordeel is!

Tip 2: Verwijder vloeistoffen zo snel mogelijk

Het kan natuurlijk voorkomen dat je je drinken laat vallen of dat je tijdens het planten water geven naast giet. Voor een PVC vloer is dat geen ramp, maar het is wel belangrijk dat je het zo snel mogelijk verwijderd. Dan loop je de gemorste vloeistof niet door je hele huis, waardoor je nog meer moet schoonmaken. En voorkom je dat er definitieve vlekken ontstaan.

Tip 3: Voorkom contact met rubber

PVC en rubber zijn geen beste vrienden. Wanneer PVC langdurig in aanraking komt met rubber, kan er een donkerbruine verkleuring optreden. Rubber zit bijvoorbeeld aan de onderkant van een prullenbak, deurmatten, placemats etc. Maar ook rubberen doppen onder een eetkamerstoel kan strepen veroorzaken door de wrijving. Daarom adviseren we altijd om alle meubels en andere gebruiksvoorwerpen te controleren en deze te voorzien van de juiste bescherming. Denk aan bijvoorbeeld vilten dopjes.

Tip 4: Schuif geen meubels en plaats viltjes onder de poten van je meubilair

Voorkom beschadigingen aan je vloer door stoelpoten en ander meubilair te voorzien van viltjes. Daarnaast kun je het beste zware voorwerpen en meubilair optillen in plaats van schuiven. Vergeet ook niet de wieltjes van bureaustoelen. Er zijn speciale zachte wieltjes verkrijgbaar of gebruik een vloerbeschermer die geschikt is voor PVC vloeren.

Tip 5: Voorkom verkleuring

Iedere vloerbedekking verkleurt onder invloed van zonlicht. Dat geldt dus ook voor hout, PVC of tapijt. De ultraviolette straling van het zonlicht zorgt voor deze verkleuring. Niet echt wenselijk! Daarom adviseren we om dat te voorkomen met goede zonwering, zodat je die verkleuring zo goed mogelijk tegenhoudt.

Hoe maak ik mijn PVC vloer schoon?

Gebruik altijd de juiste onderhoudsproducten. Iedere PVC vloer heeft om de zoveel tijd extra aandacht nodig in de vorm van onderhoud. Daarvoor zijn speciale producten voor te krijgen. Welke jij nodig hebt is afhankelijk van de vloer, de materialen etc. Daarom adviseren wij je de website van James te raadplegen.

Hoe kan ik schade aan mijn PVC vloer voorkomen?

Met de bovenstaande tips kun je de grootste schade aan je PVC vloer voorkomen. Daarbij is het belangrijk dat je altijd schoonmaakgereedschap met zachte haren gebruikt. Denk aan bezems en stofzuigers met zachte haren. Ruwere bezems en stofzuigers kunnen krassen veroorzaken. Daarnaast is het aan te raden om milde zeep te gebruiken met dweilen. Schoonmaakproducten op basis van azijn en ammoniak kunnen negatieve effecten hebben op je PVC vloer. Vergeet bovendien niet je meubels af en toe te verplaatsen en zorg dat je meubels geen scherpe poten of randen hebben. Bij goed gebruik zou jouw vloer jarenlang moeten meegaan en er net zo goed uitzien als op de dag dat je het installeerde!

Veel woonplezier gew
enst!